טיולי יום מסביב לרומא
אם זו לא הפעם הראשונה שלכם ברומא, או שפשוט תכננתם חופשה ארוכה מהרגיל, יכול להיות שמתחשק לכם לטייל קצת באזורים הפחות מוכרים שנמצאים במרחק נסיעה קצר מרומא.
אני לא מדברת על טוסקנה, אומבריה, נאפולי או אמלפי, אלא על עיירות ומקומות יוצאי דופן שנמצאים פחות משעתיים נסיעה ממרכז העיר והם מושלמים לטיולי יום קצרים ומעניינים.
על איזה מקומות נפרט?
1. צ׳יביטה די בניורג׳ו Civita di Bagnoregio - פחות משעתיים נסיעה
2. ווילה אדריאנה Villa Adriana - פחות משעה נסיעה
3. אורבייטו Orvieto - שעה וארבעים נסיעה
4. העיירה נמי Nemi - שעה ועשרים נסיעה
5. העיירה אוסטיה Ostia - שעה נסיעה
6. חופי הים של פרגנה Fregnae - פחות משעה נסיעה
7. עיירת החוף גאטה Gaeta - שעתיים וחצי נסיעה
8. מונטה סאן סבינו Monte san Savino - שעתיים ורבע נסיעה
פונטנה דה טרבי, הפנתאון, קמפו די פיורי, פיאצה נבונה והעיר העתיקה בכלל
נתחיל בעיר העתיקה של רומא. פשוטו כמשמעו מוזיאון פתוח שייקח אתכם במסע חזרה בהיסטוריה עד 753 לפנה"ס.
תוכלו לרדת בתחנת המטרו ברבריני, משם לרדת בשדרת טריטון הרחבה לכיוון הפונטנה די טרבי. במרכז המזרקה נמצאת דמותו של אוקיינוס הטיטאן בתוך קונכיה.
פונטנה די טרבי היא הנוף האהוב עליי ברומא! בניית המזרקה הסתיימה ב-1762 ומאז היא אחד המראות היפים ביותר בעיר.
ב-2013 חברת העל פנדי תרמה לשיפוץ המזרקה בשווי של מעל ל-2 מיליון יורו .
המזרקה הכי מתוירת אבל לא סתם, קשה למצוא לה מתחרים. השמועה מספרת שנאספים מהמזרקה כל יום כ3,000 מטבעות אשר כולם נתרמים לעניי העיר.
בזוית מסוימת ניתן לצלם כך שלא נראים אנשים מאחור, אם אתם מתקשים - פשוט קומו נורא מוקדם ;)




הפנתאון, מקדש רומאי עתיק ששוחזר 3 פעמים אבל פעיל מיום הקמתו. מושלם ומדויק במידותיו, הפנתאון מתוארך לתקופת שלטונו של אוגוסטוס (27 לפני הספירה). משמעות השם מיוונית עתיקה היא ״המשותף לכל האלים״ אך הכוונה המשתמעת מאחוריה אינה ברורה לחוקרים עד היום.
הפנתאון הוא מקום מנוחתו האחרון של הצייר המפורסם רפאל וגם של שני המלכים הראשונים של איטליה המאוחדת- עמנואל ויטוריו ובנו אומברטו שנקבר יחד עם אשתו - המלכה מרגריטה (שלכבוד יום הולדתה הומצאה הפיצה מרגריטה עם עלי הבזילקום - לבן אדום וירוק- צבעי איטליה).



קומו מוקדם (מאד) בבוקר ותוכלו להינות משיטוטים
ברחובות העתיקים של רומא כאילו העיר פונתה רק בשבילכם
בפיאצה נבונה תראו עשרות ציירים ואומנים להנאת המבקרים. במרכז הפיאצה נמצאת מזרקת ארבע הנהרות של ברניני מ1640 המסמלת את ארבעת היבשות עליהן תכנן לשלוט הותיקן. בהוראת האפפיפור נבנתה המזרקה. האגדה מספרת כי הריב ההיסטורי בין ברניני לבורמיני (אדריכל הכנסייה ההיטורית בפיאצה נבונה), הוא זה שהביא את ברניני לפסל את האל עם הידיים למעלה, כאילו מגן על עצמו מפני התמוטטות הכנסיה.
קמפו דה פיורי הוא אחד השווקים העתיקים של רומא והיום כנראה המתויר ביותר מבינהם. בכל ימות השבוע מלבד ראשון מתקיים במתחם שוק מזון גדול עם מוצרים איטלקים, תוצרת טרייה וכמובן פרחים. מסביב לשוק יש מסעדות רבות וברים, ושימו לב שרבים מהרחובות מסביב נקראים על שמם של מקצועות שונים, תזכורת למרכז הסחר החשוב שהיה השוק ברומא.
קמפו דה פיורי היה גם מקום ההוצאה להורג של רומא, שם פושעים או מתנגדי כנסיות נתלו או נשרפו למוות. למעשה, יש במרכז פסל של מדען אשר חלק על קביעות הכנסייה בנושאי היקום והחלל ובשל כך הוא עונה ונשרף על המוקד באמצע הכיכר. הפסל הוקם מאוחר יותר על ידי הבונים החופשיים.


שכונת מונטי, הקולוסיאום, הפורום הרומאי, צ׳ירקו מסימו, גן הורדים וחור המנעול
שכונת מונטי המגניבה מתחילה בתחנת המטרו Cavour. השכונה מלאה בחנויות יד שנייה, חנויות קונספט ומסעדות צעירות ומיוחדות. זו השכונה ה״היפסטרית״ של רומא! בימי שבת מתקיים שוק מעצבים קטן בVia Leonina. משם תוכלו להגיע ברגל בקלות לקולסיאום דרך רחוב Via Degli Annibaldi.
הקולוסיאום ברומא נבנה בשנת 70 לספירה לערך, כמעט בן 2000 והאמפיתיאטרון הגדול ביותר בכל האימפריה הרומית העתיקה. הוא שימש מתחם למשחקי זירה עליהם השקיפו כ -50,000 רומאים. אם הזמן דוחק בכם, אני הייתי מוותרת על כניסה לתוך הקלוסיאום ומסתפקת בסיבוב של 360 מעלות מסיבוב. תוכלו לראות את תקופות הבנייה השונות לאחר שנהרס לפי האבנים השונות כל כך בבנייה. אם בכל זאת תכנסו, תוכלו לראות שהרצפה כבר לא נמצאת שם, ואפשר לרדת למבוך החדרים והמסדרונות שהיו מתחת לרצפה – היכן ששהו הגלדיאטורים, העבדים ובעלי חיים שהמתינו עד לכניסתם להילחם באמפיתיאטרון.
הפורום הרומי, לדעתי, הוא הרבה יותר מרתק מהקולוסיאום, אולי לא מבחינה חזותית אבל כן עם הרבה יותר סיפורים לספר. בית המקדש של יוליוס קיסר, בתים ומרחצאות, בית סנאט ועוד הרבה. לשוטט בפורום הרומי ולהרגיש ברחובות רומא העתיקה, המרכז הכלכלי, המסחרי והתרבותי של האימפריה.
בפורום תוכלו לראות גם את שער טיטוס שנבנה לאות נצחון על מרד היהודים בשנת 70 לספירה. בשער טיטוס יש פיסול של שיירת חיילים רומאים חוזרים מירושלים לאחר שבזזו את העיר ולקחו את המנורה. יהודי רומא נהגו שלא לעבור תחת שער טיטוס. ביום הכרזת המדינה יהודי רומא צעדו מתחת לשער בפעם הראשונה, אבל בכיוון ההפוך מצעדת הנצחון של טיטוס, מהפורום הרומאי דרומה, לכיוון ארץ ישראל. סמל המדינה, מנורת שבעת הכנים, עוצבה ב-1949 כפי שהיא מופיעה בשער טיטוס.